De reden dat dat geweldige rokje je vriendin geweldig staat, en jou ab-so-luut niet! heeft onder andere te maken met je  lichaamstype. Het is vaak letterlijk appels met peren vergelijken!

Iedereen heeft zijn/haar eigen lichaamstype. Zo’n lichaamstype is opgebouwd uit verschillende onderdelen: nek (kort, lang, breed, gemiddeld), schouders (breed, smal of in verhouding met de heupen), buste (groot, klein, in verhouding met het lichaam), armen (lengte), taille (plek en omvang), buik (plat of rond), heupen (smal of rond), bovenbenen, kuiten en je voeten.

Stijladvies

Bij een stijladvies wordt er door een stijladviseur gekeken naar de verhoudingen van de verschillende onderdelen ten opzichte van de rest van het lichaam. Je wordt dus niet vergeleken met ‘de standaard’. Dit omdat er geen standaard is gelukkig!!
Als alle losse onderdelen zijn vergeleken met de rest van het lichaam rolt er een advies uit, gericht op jouw lichaamstype. Door dit advies leer je welke kledingstukken jou het beste staan en waarin je lichaam het mooist uit komt. Je leert ook die onderdelen waar je minder trots op bent te camoufleren.

Elke adviseur komt met eigen lichaamstypes. Wij hanteren het volgende overzicht (zie plaatje).

Doe-het-zelf stijladvies

Om zelf er achter te komen welk lichaamstype jij hebt moet je in je lingerie voor een spiegel gaan staan waar je je hele lichaam in kunt zien. Kijk dan kritisch naar de losse onderdelen en NIET naar het geheel. Blijf ook niet focussen op die irritatiepunten die je hebt!!
Bekijk de typische kenmerken van de lichaamstypes die hieronder en op de volgende berichten worden beschreven. Kijk dan of je je zelf herkend in één van deze lichaamstypes.

Lichaamstypes

Op de volgende pagina’s zullen we elk lichaamstype verder toelichten (met alle kenmerken) en voorzien van adviezen: wat staat je goed en wat kun je beter vermijden.

Ga direct naar de pagina met informatie over:
– het X-type
– het H-type
– het O-type
– het A-type
– het V-type
– het I-type

[fb_button]

Geef een reactie