Het V-lichaamstype

Dit lichaamstype staat ook wel bekend als de omgekeerde driehoek.

Kenmerken van het V-lichaamstype

De schouders zijn bij het V-lichaamstype breder dan de heupen (beduidend). Ben je een V mét taille dan kun je de tips bij het X-lichaamstype bekijken. Heb je een kortere taille, dan kun je de tips lezen die bij het H-lichaamstype staan (geen details in dit gebied).

Stijladvies voor het V-lichaamstype
  • Wat we doen met het V-lichaamstype is de heupen wat voller maken waardoor er meer balans is. In het kort komt het erop neer dat de V de omgekeerde A is; dus alle tips voor die A gelden moet je dus NIET doen!
  • Smalle halslijnen maken de schouders smaller. Dus een smalle V-hals, een smalle ronde hals, etc. zijn het meest geschikt.
  • Draag bovenstukken met raglan mouwen, halters, dolman en kimono mouwen: hierdoor lijken de schouders smaller. Uitlopende of brede manchetten zijn goed geschikt omdat zij de heupen voller laten lijken.
  • Smalle of geen revers in jassen zijn het beste geschikt, hierdoor wordt er geen extra volume aan de bovenkant toegevoegd.
  • Extra details (zakken, riemen, accessoires) op heuphoogte zijn goed geschikt: hierdoor creëren we extra volume op de heupen. Broeken als cargo’s, skinny jeans of rechte pijpen zijn het meest geschikt.
  • Veel modellen rokken zijn geschikt: uitlopend (flare), geplooid vanuit een verlaagde taille en taps toelopend rokjes. Maar ook rokken met patronen in combinatie met een (donkerder) effen bovenstuk in dezelfde kleur staan het V-lichaamstype goed.
  • Blouses en jurken in een halternek model staan geweldig! Een empire lijn (net onder de buste strak en dan wijd uitlopend) voegen veel ronding toe en staan ook ontzettend mooi.

Zie ook de andere lichaamstypes:
– het X-type
– het H-type
– het O-type
– het A-type
– het I-type

[fb_button]

Geef een reactie