Kleur in onze kleding is van grote invloed hoe we ons voelen en wat we uitstralen. De juiste kleur bij je stemming maar ook de juiste kleur bij je ‘kleurtype’ maakt dat je je lekker(der) en zelfverzekerd(er) gaat voelen.

Kleurtypes

Welke kleuren het beste bij je passen is afhankelijk welk kleurtype je bent. Dit wordt bepaald aan de hand van de ondertoon van je huid. Bij ‘koele’ kleurtypes (zomer en winter) is deze roze en bij ‘warme’ kleurtypes (lente en herfst) is deze geel. Let op: koel en warm zegt in dit geval wat over de ondertoon van je huid, NIET over je persoonlijkheid!!
Maar ja, niet iedereen heeft een duidelijk geel of roze gezicht, dus het is vrij lastig om dit goed te bepalen.
Naast de ondertoon van je huid staan harde, felle kleuren de éen beter, terwijl de ander juist in zachtere kleuren het mooist is. Dus hoe kom je er nu achter welk kleurtype je bent?

Kleuradvies bij een professional

Om het écht zeker te weten adviseren we je een kleuradvies/-analyse uit te laten voeren bij een kleurconsulent. Zij/hij gaat met doeken kijken welke kleuren het beste bij je passen. Je krijgt dan vaak ook een paspoort/kleurkaart of -waaier met die kleuren die het mooiste bij je passen. Vaak maakt een make up advies in de juiste kleuren ook onderdeel van het advies. Er zijn heel veel kleurhuizen in Nederland, adviseer en kijk goed rond!

Doe-het-zelf kleuranalyse

Mocht je de tijd of het budget er niet voor over hebben, dan kun je ook zelf aan de slag gaan. Je hebt hiervoor nodig: een spiegel met goed daglicht (dus geen tl balken boven de spiegel), sjaals in de kleuren: oranje, geel, bruin en/of goud (warm) en roze, rood, zwart en/of zilver (koel). Als je niet zo veel sjaals hebt, kun je ook kleding hiervoor gebruiken. Belangrijk is wel dat je ze goed onder je hals kunt leggen, op je schouders.

Stappenplan:

1. Haal alle make up van je gezicht (met name foundation, rouge, etc. ) en doe je haren zo veel mogelijk uit je gezicht.

2. Ga goed recht voor de spiegel staan.

3. Leg een oranje met roze sjaal (of een bruine met zwart of een zilveren met gouden sjaal) boven op elkaar en sla deze om je heen: aan de voorkant, onder je kin, tot op je schouders.

4. Bekijk dan goed je huid: is deze vlekkerig, bleekjes? Heb je kringen onder je ogen die opvallen, of puistjes, rode plekjes, etc.? Haal dan snel de ene sjaal weg en bekijk je huid weer goed opnieuw. Komt je huid nú mooier uit of net?
Doe dit met zoveel mogelijk sjaals of kledingstukken als je hebt. Zie je een verschil tussen de koude kleuren en de warme kleuren? Waar gaat je huid van stralen, verkleurd het niet mee, zijn schaduwen minder opvallend, etc. Als je huid het mooist is met de koele kleuren, dan ben je een koel kleurtype. Bij de warme kleuren dus een warm kleurtype.

5. Als je weet welke huid ondertoon je hebt (warm of koel) dan kun je nog kijken of de donkere, felle kleuren mooier staan of juist de lichte, zachte, pastelachtige tinten.

6. Als je weet welke kleuren + tinten het mooiste staan dan bekijk je welk kleurtype je bent:
Koel + donkere en heldere kleuren = wintertype
Koel + zachte pasteltinten/gedemptere kleuren = zomertype
Warm + donkere kleuren = herfsttype
Warm + heldere (lichte) kleuren = lentetype

Voor de zekerheid nog een waarschuwing: wil je het ECHT heel zeker weten: laat dan een professional kijken! Als je je kleding gaat aanpassen op het verkeerde kleurtype dan blijven de reacties als “goh, wat zie je er goed uit” jammer genoeg misschien uit.

In de berichten hieronder staat per kleurtype nog wat aanvullende informatie.

Succes met de doe-het-zelf analyse, of heel veel plezier bij de kleurconsulent!

Laat je ons nog weten hoe het is gegaan??

[fb_button]

Geef een reactie